Sa mosca

Diu que una mosca convencional sol disposar aproximadament d’un mes de vida. A vegades, els insecticides els hi escurcen un parell o tres de dies per davant (i això és definitiu) o per darrere, que sembla que no i és molt. A escala humana, tres dies en la vida d’una mosca són pràcticament nou anys. L’escala seria aproximadament 1:1095. Vol dir que per cada dia nostre, la mosca en passa 1.095.

[@more@]

Aquest estiu, una mosca va embarcar sense permís en un vol a Maó. No va poder seure però es va instal·lar al voltant de la fila 32. El vol va durar poc més de mitja hora, però per a ella van ser més de 26 dies de viatge, i sense res per picar. Devia arribar desfeta, la pobra. I desorientada.

Vaig tenir ocasió de comentar el tema a un colega que seia a la fila 33 i que també va veure la mosca. I em preguntava si una mosca catalana, a tants dies de distància de casa, deu tenir problemes o no per fer-se entendre cas de coincidir, per exemple, amb una mosca menorquina per la terminal de Maó. O una de francesa per París, posem per cas.

I és una reflexió que feia també extensiva a altres animals com gats, gossos, elefants i cucs de pesca, per citar només els més habituals. M’agradaria saber si hi ha algun estudi científic que demostri que la comunicació animal és la més internacional de totes les comunicacions possibles, per damunt de fronteres i límits culturals, sense matisos ni dialectes de cap mena.

Seria molt trist haver d’admetre que una mosca del Prat té més fàcil comunicar-se per qualsevol lloc de Menorca que un català convencional. Perquè s’ha de dir que, per segons on passes i a quines terrasses t’asseus, ja comença a costar massa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: