Els tres carrils maten

Avui a la tarda han mort quatre persones en un tràgic accident a l’Eix Transversal. A dins d’un túnel. Si us fixeu en les imatges, el túnel és de tres carrils. Dos en un sentit i el tercer en l’altre. No sé com ha anat, però el cas és que han xocat de cara i el resultat ha estat dramàtic.

[@more@]

Sóc de la zona i sovint agafo l’Eix, una de les carreteres més perilloses i sinistres -ho diuen les estadístiques- de la nostra xarxa viària. El van fer petit i hi van cometre un dels errors que hauria d’estar prohibit no només pel sentit comú, sinó pel codi de circulació: els tres carrils amb dos de circulació preferent i l’altre, amb discontínua, permetent els avançaments pels que van en sentit contrari.

Al carril del mig s’hi poden trobar cotxes en plena maniobra d’avançament circulant a més de 100 km/h. Un, refiat perquè circula pel carril prefent i, l’altre, en sentit contrari, perquè la discontínua li permet la maniobra i té el mateix dret que l’altre a utilitzar el carril del mig.

He vist maniobres brusques, frenades, cops de volant -i he intuït molts insults- de gent que conduïa refiada pel carril "preferent" del mig i s’ha trobat un cotxe de cara avançant un camió perquè tenia discontínua. Si es troben, segurament es maten.

No entenc perquè la idea del carril preferent no la retiren fulminantment del codi de circulació. És un perill terrible, i sumat a la inconsciència de la gent, una trampa mortal que ens podríem eviar.

No crec que sigui la causa de l’accident d’avui (dins del túnel hi ha contínua en un dels sentits), però m’hi ha fet pensar la tragèdia d’aquesta família de Sant Hilari, que se suma a la de tantes altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: