Se m’ha acabat el boli

Aquest matí se m’ha acabat el boli. Ja veus quina tonteria. Al món cada dia se’n deuen començar i acabar molts, de bolis. Però és que el boli que se m’ha acabat aquest matí ha estat el primer amb qui he conviscut des del primer dia que el vaig tenir.

Segur que si féssim una enquesta sobre quanta gent és capaç de no perdre un boli abans d’acabar-lo quedaríem parats de la tinta que es perd pel camí, de les coses que queden per apuntar i de quants problemes s’acaben de complicar per no poder-ne deixar constància escrita.

[@more@]

Però el boli, i mira que és important, no ha tingut mai la mateixa rellevància que una cosa tan temerària com l’encenedor. És veritat que hi ha hagut moltes més relacions que han començat amb un simple "tens foc?" que no pas amb un simple "tens un boli?". Més que res perquè, en principi, el foc es dóna i el boli només es deixa. I d’entrada això no acaba de trencar la desconfiança.

A més, demanar foc remet a tranquil·litat i a ganes, potser, d’establir conversa. Demanar un boli només vol dir que no en tens cap, que tens pressa i que la persona en qüestió no n’ha de fer res, del que vols escriure. Però també és veritat que alguna vegada algú ha demanat un boli a la persona a qui abans ja havia demanat foc, per apuntar-se el telèfon i quedar per un altre dia.

De bolis se’n deixen, sí. Però encara n’hi ha molts més que es perden. Per exemple, els que es deixen i no es tornen. Els que s’agafen d’un lloc i es tornen en un altre, els que s’assemblen, es confonen i s’acaben intercanviant. I els que després de l’intercanvi s’abandonen perquè veus que algú ha mossegat el tap i fa una mica de fàstic. O fins i tot els que tenen el tap vermell i escriuen amb negre, que fa molta ràbia.

Al cap de l’any acaben essent molts calés, això. Si les auditories de les empreses, o de les escoles, o del despatx de casa tinguessin en compte el que gastem en bolis que podríem estalviar, potser en tindríem prou per pagar un parell o tres de lletres del microones, i a sobre podríem firmar-les.

A mi m’ha afectat, que se m’acabés el boli. Vulguis que no, són vuit mesos de relació i ara ja no el podré deixar a ningú. I com que no fumo tampoc duc encenedors a sobre, o sigui que si no vigilo aviat puc quedar aïllat socialment. I d’aquest boli em sap greu perquè el vaig comprar jo, me n’he cuidat jo i se m’ha anat gastant a mi. O sigui que li tenia afecte.

Quan el boli te’l regalen és una altra cosa. No parlo del de l’amic invisible, o del dia del pare, o del tió, sinó de quan vas a una fira i comences a rebre bolis a tort i a dret d’aquells que van amb propaganda de Jazztel, d’MRW o del Pryca. Aquests bolis no tenen personalitat, i les hostesses que te’ls regalen ni tan sols et demanen si et fan falta. Només et demostren que a elles els hi sobren. A aquests jo sempre els he considerat bolis de reserva, que segons on més val no ensenyar-los. I he comprovat, a més, que per dins porten una mica menys de tinta. Just pel que dura un anunci.

Fa un parell de dies que em va donar el primer avís, el meu boli. El vaig obrir de bon matí, com sempre, i per primera vegada vaig veure que la punta li havia quedat completament seca. Em va costar molt recuperar-lo, i quan avui repetia una vegada més el procés de reanimació he hagut d’acceptar que ja no hi havia res a fer. Definitivament, aquest matí se m’ha acabat el boli.

El tap està intacte i el tub de plàstic podria passar per nou si hi posés una mina de recanvi. Però no ho faré. El meu boli el guardo com una relíquia i si voleu el podeu venir a veure a casa. Potser us semblarà imbècil, tot plegat. Doncs mira, jo n’estic tant, d’afectat, que a partir d’ara, en senyal de respecte, els propers dos mesos només penso escriure a màquina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: