Ara sí que s’acaba el món

Entre les meduses i el canvi climàtic, d’aquí a poc temps se’ns acabaran les platges. No és conya. Els diaris van publicant des de fa dies que un estudi encarregat a la Universitat de Cantàbria (tenen mar, o sigui que saben de què parlen) diu que en alguns punts de la costa peninsular la platja retrocedirà entre 10 i 50 metres. O sigui que comprar-se un pis a primera línia és una tonteria, perquè d’aquí a 50 anys només el podràs llogar per oferir vistes subaquàtiques, com ara fan aquells barcos que surten de l’Estartit.

[@more@]

Diu que de moment ja s’està notant que el nivell del mar puja 1,25 mil·límetres cada any. Sí que és veritat que cobreix una mica més que abans. Però és molt, perquè si reculls 1,25 mil·límetres de gruix d’aigua de tot el mar sencer, segur que no et cap en una ampolla de litre.

D’aquí a pocs anys, només començaran a tenir sortida els blocs a partir del 3er pis. Les dues primeres plantes es deixaran buides per quan hi arribi el mar. En comptes d’ascensor, la gent ja baixarà de casa directament amb canoa i un cop a baix podrà començar a navegar. Fa anys que ho proven a Venècia i els hi va la mar de bé. Diu que és un carnaval.

Els passeigs marítims desapareixeran tots, perquè serà tot aigua, i els carrers els faran a 20 metres d’alçada, com una mena de ponts que connectaran els blocs de pisos. Una mica com la solució que tenia en Tarzan per no haver de tocar a terra, corrent de branca en branca. Clar que en Tarzan també aprofitava per esquivar elefants, lleons i tigres. De moment, en el cas de les platges d’això encara no se’n parla. Tot arribarà.

Per anar a la platja, l’aparcament més pròxim al mar el faran a Besalú, a la cruïlla amb el trencant que va a Figueres. Allà hi haurà un servei de cotxes-amfibi que començaran amb quatre rodes i a mesura que s’acostin al mar s’aniran transformant en barca inflable.

Els hípers de la costa desapareixeran, perquè no es podrà anar en cotxe enlloc i la gent no podrà carregar carros de súper per portar-los fins al pàrquing i anar carregant les bosses de plàstic. Les avionetes que passen per la platja fent propaganda de pots d’oliva repartiran directament el menjar des de l’aire. Anirà en bosses precintades: quatre per família. Les llançaran i la gent haurà de nedar per arribar-hi i agafar-les, com passava abans amb les pilotes de Nivea.

No es podrà jugar ni a bolei platja, ni a futbol platja, perquè no hi haurà platja. Els concursos de castells de sorra de la Coca-Cola s’hauran de fer en pistes de petanca, i cada cop tindran més sortida els concursos de ninots de neu que faran a Puigcerdà. En canvi, al mar s’hi podrà fer waterpolo i salts de trampolí des del balcó de casa.

Cada cinc anys s’hauran de tirar a terra tots els apartaments i fer-los nous, perquè sembla que no però la humitat ho comença a podrir tot, i si a sobre és d’aigua salada es comença a desintegrar. Per omplir la banyera de casa no s’haurà de tapar, com fins ara, sinó de destapar, perquè l’aigua entrarà directament pel desaigua i llavors s’haurà de buidar amb galledes.

La gent haurà d’abandonar els càmpings de la costa, perquè quedaran tots negats, i faltarà allotjament. Els ajuntaments hauran de llogar pavellons i escoles per suportar la demanda, però com que serà molt avorrit, a la llarga el negoci anirà a la baixa i la gent buscarà altres opcions per a les vacances. Començaran a tancar botigues. supermercats, atraccions i restaurants. Les botigues de Platja d’Aro les portaran a Prats de Lluçanès, i més tard a Saragossa.

Els restaurants dels passeig marítims també se n’aniran a passeig, perquè es quedaran sense clientela, sense cuina i sense passeig per posar les taules. L’aigua entrarà per tot arreu i les llagostes sortiran dels aquaris i començaran a pessigar la gent que cometi la temeritat d’acostar-s’hi, ni que sigui en barca.

El Madrid guanyarà la Lliga cada any perquè l’aigua del mar cobrirà el camp del Barça, el del València i el del Dépor, que com que quedaran sense estadi només podran jugar els partits de fora de casa i només faran la meitat de punts. El Barça es quedarà sense títols, perdran calés, els jugadors deixaran de cobrar i la Unicef haurà de fer una campanya mundial de recaptació de fons per pagar les nòmines.

Com que no hi haurà gent, el mar no trobarà cap resistència i arribarà cada cop més endins. L’aigua de mar entrarà al riu i començarà a carregar-se tots els horts dels deltes, i a la llarga de totes les ribes, i arribarà fins als pantans. Es moriran els peixos d’aigua dolça, els enciams, els tomàquets i la fauna protegida del delta de l’Ebre, perquè anirà a beure aigua del riu, la trobarà salada i es pensarà que és verí.

Com que l’aigua dolça desapareixerà, la gent la comprarà cada cop més embotellada (vull dir que hi haurà molta cua per comprar-ne), les garrafes de vuit valdran més que la gasolina i no tindrem més remei que rentar-nos les dents amb fanta de llimona.

Les meduses aniran arribant per milers, cada cop més, coneixeran les rates i els coloms i faran una mutació entre tots tres que serà espectacular. Es convertirà en una plaga i letal, que farà que la gent es mori de fàstic només de veure-la.

Ens haurem passat vint anys preocupats perquè la fi del món ens arribaria amb una bomba molt grossa, però en realitat arribarà perquè quedarem envoltats d’aigua i malgrat això ens morirem de set, perquè ja es diu que el canvi climàtic fa que s’escalfi tot i que no plogui, per més aigua que hi hagi. Visca l’evolució de la humanitat.

La fi del món serà com el començament: sense gaire res per fer ni per menjar. Però quan arribi aquest dia serà divertit viure-ho, si més no per poder explicar-ho després. Però vés a saber a qui, i quan, i a on, i com.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: