Unicef Barça 5, – Levski, 0

Tinc un germà que és molt del Barça. I una cunyada, que no és la dona d’aquest meu germà, que també. A ell li agradava Van Gaal, i a ella li agrada en Laporta. L’altre dia se les van tenir, en un sopar de cunyats i germans, sobre això del Barça amb l’Unicef. La pregunta era: això és solidaritat, o és la demagògia portada al màrqueting?

[@more@]

A mi, com que em cau tan bé el meu germà com la meva cunyada, vaig fer veure que tenien tots dos una mica de raó. El meu germà té la teoria que en Laporta farà una bona obra durant una temporada -que durarà una temporada, precisament-, i que l’any que ve buscarà un espònsor que li pagui els calés d’aquesta temporada i de la que ve.

La meva cunyada té la teoria que en Laporta ho fa perquè s’ho creu, i que només per sentir el discurs que va fer a l’ONU ja val la pena portar el logo de l’Unicef a la samarreta, perquè si a través del Barça es pot fer conèixer millor Catalunya, tot això que tindrem. A veure si al final ens donen l’aeroport per un acord del consell de seguretat aquell que tenen.

El meu germà i la meva cunyada estaven d’acord amb mi que, sigui com sigui, com a operació d’imatge és impecable. Però el meu germà va dir que si el Barça vol ser realment solidari, faria molt millor buscant-se espònsor i destinar un 0,7% del pressupost al Tercer Món. Ho va va dir, segurament, sense saber que ja és això: dels 240 milions d’euros de pressupost d’aquest any, el 0,7% són 1.680.000 euros. Si l’acord és per milió i mig i alguna cosa més, ja quadra bastant.

A mi em sembla bé, però també és veritat que la famosa esponsorització de Pequín se’n va anar a l’aigua per un problema de personalismes, Laporta inclòs, que mai s’han aclarit del tot. I si llavors es buscaven espònsors per fer 15 i 20 milions per temporada, que al cap d’un any, a sobre, tenir espònsor costi calés, és una cosa que no s’acaba d’entendre.

En Laporta i la meva cunyada deuen donar per fet que el Barça guanyarà sempre la Lliga i la Champions, que entraran cada cop més calés de tot arreu i que la Unicef farà més peles per la venda de samarretes del Barça que per les ajudes mundials. Però el meu germà diu que això no serà així, i que si algun dia no entren tants calés es trobaran a faltar (una mica) els de la samarreta, el Barça passarà de moda i que fins i tot a l’Unicef li deurà interessar buscar-se una marca que vengui més.

No crec que passi mai, però, que la Unicef hagi d’acabar pagant els estudis dels fills d’en Ronaldinho. Sempre que em vull posar de mala lluna penso que amb tot el que arriba a recollir cada Nadal la marató de TV3, i amb tot el que arriba a costar aconseguir-ho, entre tots encara no li pagaríem el sou d’un any.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: