Els sense número

No estic gens d’acord amb la gent que viu en una casa sense número. O en un pis, és igual. Fa molta ràbia. Són una colla d’egoistes i compliquen molt les coses a la gent que treballa a correus, als de les pizzes que van amb vespino i a la gent que de tant en tant anem a veure’ls. ¿Eh que en principi tots ens diem d’alguna manera, tenim un DNI, una matrícula de cotxe i un número de telèfon (més o menys?) Doncs per què hem de viure en un carrer, que té nom, en una casa sense número? Pregunto.

[@more@]

D’entrada, ja és lleig que algú vagi de xulo i es marqui el punt de viure en una casa sense número. Si a més visqués sense façana ja seria el colmo, i si visqués sense casa, pobret, ja faria llàstima i l’haurien de recollir els de la brigada perquè amb les dates que s’acosten començaria a passar fred. Però no. De moment em limito als sense número. Aquells que quan escrius va S/N, que queda com més tècnic, més enquesta d’aquelles "no sabe / no contesta".

Clar que no contesta! Com vols que et digui el número, si no en té? Dius: vale, resulta que en aquell carrer tothom en té però "ell" no. O sigui, que ja està clar que el sense número és "ell". A la banda esquerra hi ha el 2, el 4, el 8, el 10, el 12 i el 14. Dius: aviam, per eliminació el sense número ha de ser… el 6! I és el 6, naturalment. El que passa és que ho has de demanar igualment, per assegurar-ho. I llavors encara té la barra de dir-te "el 6?"? No, no és aquí. Em sembla que s’equivoca. Aquí no tenim número".

Però, clar, ¿què passa quan en un mateix carrer n’hi ha dos o tres de més tontos com ell i es posen xulos i no volen número? Clar, quina és llavors la manera de saber-ho? Això té sentit mentre el sense número és un, però si n’hi ha més d’un ja comences a trobar-te amb el sense número 1, el sense número 2, el sense número 3, el sense número 4, … que ja és una manera de tenir número. Tan fàcil que és tenir el 46 o el 23, que és a l’altra banda, o el 680, si vius a la Diagonal de Barcelona.

Si fins i tot el zulo de la Feliu tenia número! El 8, em sembla que era. I fixa’t tu el que van trigar a trobar-lo. Si arriba a estar ficat dins d’una casa sense número encara l’estarien buscant. També hi ha gent que viu al 5è d’un bloc de pisos sense número. Això és com trucar al 93 850 i quatre números més. Faltes dades. No es pot ser ningú, així.

Clar que també és veritat que té la seva part positiva, això. Tampoc et poden enviar factures, ni les lletres del crèdit, ni les multes de trànsit, ni les amenaces d’embargament. Per Nadal gairebé ningú t’enviaria felicitacions, però en canvi els que colguen les bústies amb publicitat ho farien igualment perquè a ells sí que no els importa el número. Et convocarien a reunions de col·legi, de l’escola d’anglès i dels veïns d’escala i passaries de totes perquè no t’arribaria cap carta.

Jo visc al 14, però començo a plantejar-me la possibilitat d’arrencar-lo. Si algú no té número i vol el meu en podem parlar. Li faré bé de preu i a més li regalaré la placa. Em podeu trucar al 3er 1a, 08572 Sant Pere de Torelló. I si no hi sóc deixeu l’encàrrec als afores o al mail xbardo.eresmas. Ja ho passaré a buscar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: