Assetjament al sentit comú

No vull pas dir que no sigui veritat, però em sembla que darrerament a tots plegats se’ns està posant la pell molt fina a l’hora de rebre segons quines embestides. I estem més susceptibles que mai. No parlo només dels fanàtics de l’Islam respecte al papa (en aquest cas ho sento, però estic amb el papa), sinó també dels estudis que diuen que pràcticament un 50% dels escolars han rebut alguna mena d’assetjament per part de companys d’escola. Això, com ja va dir algú, és com si a l’hora del pati la meitat dels nens i nenes estiguessin estomacant l’altra meitat.

[@more@]

A mi, quan era nen, a vegades m’insultaven i es reien de mi. També ho fan ara, sobretot tenint en compte que encara no he arreglat els intermitents del cotxe. Si fos ara, jo seria part del 50% assetjat? Podria presentar denúncia? Tindria dret a indemnització? M’aprovarien les matemàtiques sense examen, per superar el trauma?

He estat cap d’escoltisme i he patit en la pròpia pell la picaresca d’alguns pares de tenir la més mínima excusa per denunciar un agrupament perquè el nen se’ls hi va torçar el peu tornant d’excursió. Doncs au, a cobrar i a tirar de l’assegurança.

També vaig llegir un dia al diari que una dona va guanyar un judici contra un Ajuntament perquè va relliscar amb la cera que deixava al carrer el ciri de la processó el dia de festa major. O una altra que en va denunciar un altre perquè va xocar amb el morro del cotxe contra una jardinera d’una plaça, que l’Ajuntament havia posat allà precisament perquè no hi aparqués.

Si tots ens anem posant tan burros i tan susceptibles amb tot, i només ens obsessiona cobrar d’algun seguro que no sigui el nostre, arribarà un dia que no podrem fer res ni podrem anar enlloc. O sigui que potser comença a ser hora de deixar-nos estar manies i començar a afrontar les coses amb responsabilitat i sentit comú d’una punyetera vegada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: