Jove orquestra d’Osona

Sóc d'Osona i fins avui no havia estat mai a Sobremunt, al Lluçanès. Estan de festa major de Sant Martí, i aquest migdia s'hi ha fet la presentació oficial de la Jove Orquestra Comarcal d'Osona (JOCO) amb un concert que ha omplert l'església. (Que tampoc costava gaire d'omplir, clar). A part de familiars i gent del poble, el concert d'avui també era una manera de presentar el projecte i donar-lo a conèixer als ajuntaments de la comarca.

[@more@]

La JOCO la integren en total més d'un centenar d'alumnes d'instruments d'escoles de música de la comarca, majoritàriament Vic, Manlleu i Taradell. Té la seu a l'Escola de Música de Vic i treballa en diferents formacions de cambra, vent i simfònica, amb participants des dels 8 fins als 18 anys.

A Sobremunt hi hem vist els grans, avui, interpretant dues peces per a grups de vent i corda. I han agradat molt. Com explicava el seu director, Quim Térmens, del que es tracta és que aquests joves músics comencin a trepitjar escenaris i descobreixin tot el que té de motivació i de repte enfrontar-se amb públics desconeguts. I per al públic, també és una manera que en molts pobles petits on difícilment podran veure-hi mai una orquestra professional pugui tenir accés, també, a aquesta forma de cultura que és la música clàssica.

O sigui que felicitats a la JOCO, als seus directors i al compromís del Consell Comarcal d'Osona per donar-los suport en aquesta nova aventura cultural. Perquè la cultura sempre és una aventura.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: