Mecagum el Cagum el Pare Noel

A la Vall del Ges tenim una entitat, el casal català La Desperta, que des de fa temps treballa en la divulgació dels senyals d’identitat nacionals i d’una manera molt concreta en l’àmbit cultural. Ja fa uns quants anys va posar en marxa una campanya titulada Cagum el Pare Noel, amb l’objectiu de reivindicar per sobre d’aquest personatge d’importació una tradició tan catalana i tan genuïna com és el cagatió.

[@more@]

Pels volts de Nadal, membres de l’entitat se’n van als pobles de la Vall i ajuden els nens i nenes, durant un matí o una tarda, a fer-se el seu propi tió en actes que acaben essent molt participats i festius, i que tots tres municipis ja han inclòs en les seves programacions nadalenques, com els pastorets o les cavalcades de Reis. Passa a Torelló, a Sant Vicenç i a Sant Pere.

Però també és veritat que tant a Torelló, com a Sant Vicenç com a Sant Pere proliferen per tot arreu pares Noels que s’enfilen als balcons, que apareixen arrepenjats a la xemeneia o que, simplement, decoren il·luminacions nadalenques de moltes façanes.

A la Vall del Ges, com a tot Osona, hi ha molta gent que és consumidora habitual d’un portal d’Internet de referència, osona.com, que aquests dies s’ha animat en el fòrum dedicat a Torelló amb unes quantes opinions sobre el “mal gust” de cagar-se amb el pare Noel, que en realitat no és res més que un joc de paraules d’una altra cosa de no menys mal gust com és fer cagar directament algú, encara que sigui un tió.

El que em fa por és que si guanyen terreny opinions com aquestes arribarà el dia que haurem de suprimir la festa, perquè fer cagar un tió acabarà semblant obscè i s’haurà de fer al lavabo i amb la porta tancada. I llavors encara s’adonaran que rebre premis a base de bastonades és incitar els infants a la violència i vés a saber si estimular futurs maltractadors.

Si un nen és suficientment innocent per no veure res d’escatològic en el cagatió, no sé perquè ha de veure com un insult una campanya simpàtica, que té molt d’oportú i de missatge subliminal, i que penso que va dirigida a persones amb sentit de l’humor i una mica intel·ligents.

Cada dia estic més en contra del políticament correcte, la veritat. Perquè (i ara ja ho porto en un altre nivell), els més intransigents són els que cada vegada més ens acaben pujant a cavall. Per burros.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: