Bon any, ETA

Acabo de sentir la compareixença de Zapatero davant del nou atemptat d'ETA i m'ha agradat. Ha estat molt clar i estic molt d'acord amb el seu missatge. I el que més em rebenta és que ETA dóna la raó al PP, i a la seva raó de ser, amb l'atemptat que ha comès avui i que vés a saber si al final haurà acabat amb dos morts, una dotzena de ferits i la preocupació de milions de persones -suposo- davant la possibilitat que la treva sigui història.

[@more@]

No hi ha hagut, però una sola pregunta a Zapatero per demanar-li quins gestos concrets ha fet el Govern central en aquests nou mesos de treva perquè ETA veiés corresposta d'alguna manera la seva aposta pel diàleg. Jo li hauria fet.

Diria que la percepció de l'opinió pública -i jo me'n considero part- és que el Govern no ha fet visible, si més no, de quina manera hi ha hagut un acostament a ETA. Parlo de l'acostament a presos, per exemple, o d'un contacte real amb ETA per sondejar tantes opcions com fossin possibles, però almenys sondejar-les. Si la treva només ha servit perquè el Govern creués els dits cada dia per anar-se sumant-ne més sense una bomba, quin desastre de govern.

Per això també m'indigna el PP i tota la seva perversitat en aquest procés. Perquè segur que Zapatero i el seu govern han vist condicionada la seva actuació per l'acció mediàtica d'un partit que ha treballat a fons per aconseguir el fracàs del procés de pau, perquè el seu missatge i la seva insistència diària han demostrat que al PP li convé ETA. I ara, a la vista del missatge d'avui de Zapatero, segur que li diran que benvingut a la veritat que ells no han parat de predicar des de fa nou mesos.

També m'agradaria que l'esquerra abertzale es deixi d'eufemismes d'una punyetera vegada i digui clarament què li demana al Govern, però també què li demana a ETA. Fins ara ha donat alguns passos significatius, és veritat, però si realment està pel diàleg també ha d'entendre que el que ha passat avui no és només un atemptat, sinó a més una traïció. I això és gravíssim.

No sé. M'ha tocat una mica això d'avui, i quan penso que per a l'any nou tothom expressa desitjos de felicitat i de pau, em sembla que aquesta vegada estem tots més obligats que mai a pensar en el País Basc. Perquè segur que ho tornen a passar malament.

Bon any a tothom!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: