Doncs quin fracàs de manifestació, no?

 

Últimament m'havia acostumat que cada vegada que hi havia una manifestació a Madrid hi anaven un milió de persones. Que també té mèrit, encertar-la cada vegada per ser exactament un milió. Fins ara hi havia uns referents mítics del milió de manifestants, com suposo la de l'Estatut de finals dels setanta, la de l'assassinat d'Ernest Lluch, … Més cap aquí hi ha el referent de la Copa d'Europa del Barça, o el festival aeri del Port Olímpic.

[@more@]

I llavors vénen les del PP. Últimament n'han fet tantes, i amb tanta gent, que muntar una manifestació que només hi vagin 700.000 persones ha de ser un fracàs. Perquè ara, de les manifestacions no se'n parlarà fins que se'n munti una de dos milions de persones.

Però el que vull dir és que dissabte vaig veure que les teles i les ràdios deien que a Madrid només s'havien manifestat 170.000 persones o 210.000, segons les fonts. I el millor del cas és que la xifra més optimista la donava, aparentment, la part menys interessada en la mani, com és el Govern de la Comunidad de Madrid, que és del PP i per tant no es va manifestar. O sigui que si no hi eren tampoc sé com ho compten.

Vist així, les manis de dissabte -hi sumo també les 80.000 persones de Bilbao- van ser un fracàs. O en cas contrari, les manis anteriors del milió de persones van ser simplement una estafa, perquè mai no hi van ser. Déu n'hi do, la barra que s'ha de tenir per enredar la gent d'aquesta manera. Si les sumes de gent es poden fer per 800.000 persones de més o de menys, aquesta tarda ha passat pel meu carrer una mani de mig milió de persones per demanar a en Rijkaard que pagui el vidre que va trencar durant el partit d'ahir. Era una marxa silenciosa. De fet, no ha passat ningú, però entra dins del marge d'error.

Cada vegada que els periodistes diuen "tanta gent segons els organitzadors, i tanta gent segons la policia", jo em pregunto "molt bé: i segons tu, quanta? No hi has anat a treure el cap? No has fet una mica de recompte agafant grups de deu en deu, o de mil en mil?".

Als periodistes cada vegada els fa més mandra tenir criteri propi i treballar-se les informacions en primera persona. Ja no tenen esma ni per comptar la gent que va a la mani. Si fins i tot ho podrien fer mirant-se el vídeo..!

Molt bé. A Sant Pere de Torelló, l'últim cap de setmana de gener tindrem la Fira de Sant Sebastià. Hi esperem aproximadament uns tres milions de persones, però no es descarta que finalment hi hagi algunes baixes. Hi tindrem els K-melot, que són un grup de versions fenomenal, una xerrada sobre el canvi climàtic i parades pel poble el diumenge 28 al matí. Per si de cas, vingueu amb temps.

Que vagi bé la setmana que comença.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: