Cap de setmana patriòtic

Aquest cap de setmana avanço que per aquest bloc veureu passar uns quants continguts patriòtics, i no pas per parlar de Catalunya sinó de la Vall del Ges, que formem els pobles de Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló. Torelló és el més gran, no sé si s'entén.

[@more@]

El cas és que a partir d'aquest dissabte commemorem 1.125 anys del Castell de Torelló, i això tindrà un moment central diumenge al matí, quan es posi la placa al castell i una xerrada ens expliqui la història del castell i del que va representar per a la Vall del Ges.
Els que som de per aquí sempre hem vist la runa del que queda del castell. Imagineu-vos bàsicament una galleda de platja d'aquelles per fer-hi castells a la sorra abocada sobre una carena -i de mida força més grossa que la galleda-, i ja teniu el castell de Torelló. Jo sempre n'havia dit castell dels Moros, també, però com que ara això ja sona políticament incorrecte es veu que no es pot dir.
Lligat a això, aquest dissabte es presenta a Torelló un llibre sobre el parlar de la Vall del Ges, que pot estar bé. Tenim els nostres trets característics, la nostra dicció específica i una sèrie de tics que el llibre, guanyador d'una borsa d'estudis convocada per l'Ajuntament de Torelló, ens descobrirà amb tota la seva base empírica.
Ja us diré el què. Aquest cap de setmana, aquest bloc es convertirà una mica en un diari de veritat. I la setmana que ve també, perquè a Sant Pere hi tindrem la Fira de Sant Sebastià, amb una xerrada molt interessant sobre el canvi climàtic i, després, un concert amb els K-melot, que ja serà la tercera vegada que vénen a Sant Pere per triomfar.
Atents el programa, que ja el penjaré aviat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: