Josep Colomer, no anem pas bé

En Josep Colomer, portaveu socialista i vicepresident 2n del Consell Comarcal d'Osona, publica avui un article a EL 9 NOU que li haurem de contestar, perquè és bastant impressionant. Bàsicament demostra que, tres setmanes després de la investidura del nou govern, no ha entès absolutament res dels motius que van portar al nostre grup (ICV-EPM) i ERC a criticar el procés pel qual el seu partit va tancar un acord de govern amb CiU. I a més, perverteix la història de dalt a baix per defensar el dret de qualsevol partit a negociar amb qualsevol altre la formació d'una majoria, i que no hi ha dret que ens haguem dedicat a insultar-los (?!) per això. El que té ell és molta barra.

[@more@]

Em remeto al nostre discurs d'investidura per recordar que nosaltres ni hem criticat la legitimitat de cap pacte ni el dret de qualsevol partit a negociar el govern amb qui vulgui. Però el que hem criticat, i estem carregats de raons per fer-ho, és que se'ns hagi mentit quan se'ns deia que no hi havia cap altra negociació que la nostra per conformar el futur govern comarcal. I de cop i volta ens trobem que hi ha un acord amb CiU, treballat a consciència i que se'ns va amagar des del primer dia.

I és particularment cínic l'article d'en Josep Colomer des del moment que ell mateix, en persona, el mateix dia que es feia públic l'acord, ens jurava i perjurava que no hi havia hagut cap negociació amb Convergència i que la situació se'ls havia desbordat en dos dies, pressionats per les bases del partit (que deuen ser ell i uns quants més, m'imagino). Ens ho va dir davant de sis persones. I ara reivindica que cada partit "té l'obligació i el dret de parlar amb totes les forces polítiques per tal d'establir el govern més adequat". És que en algun moment li hem dit que no?

També parteix de la teoria absolutament errònia, per no dir ridícula, que tota la negociació per al futur govern del Consell Comarcal ha pivotat al voltant del PSC, quan en aquest procés el seu partit hi ha estat tan comparsa com nosaltres o ERC. La prova és que tant ERC com nosaltres hauríem pogut fer govern amb CiU abans que el PSC, i l'única diferència que hi ha hagut amb el PSC és que ells hi han picat, i nosaltres no. Tan senzill com això.

El que potser encara no ha entès en Josep Colomer és que no ens agrada que ens prenguin per estúpids, i ell ho fa per segona vegada en aquest article, amanint-se la història a la seva manera i obviant la vergonya aliena que ens va fer passar a tots plegats durant el ple d'investidura, quan davant del despropòsit del pacte amb CiU no va tenir més remei, en el seu discurs, que abocar-se tonelades d'amnèsia a sobre per no haver-ne de donar cap explicació a ningú, quan en realitat això era l'únic que tothom esperava. I d'aquest paper tan galdós tothom se n'ha adonat. Menys el PSC. 

Nosaltres, ben serenament i ben responsablement, vam dir aquell dia que el PSC ens ha enganyat, i és la pura veritat. I la manera com en Josep Colomer està tergiversant la història per poder-se donar una mica de raó el converteix també a ell en mentider i, a més, fa molta pena, perquè a aquestes alçades ja no se'l pot creure ningú. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: