L’agonia d’una abella, o no

 

Qui més qui menys, i consti que sap molt greu, deu haver atropellat un gat o un gos anant en cotxe. En els meus anys de carnet reconec haver fulminat de cop les set vides d'un gat al carrer Balmes de Torelló (que per ser gat vaig trobar que era molt ruc) i una òliba a la recta de Manlleu a Vic. Aquest segon incident em va provocar una especial angúnia, perquè era de nit i l'òliba em va aparèixer de cop davant del vidre, amb les ales obertes i una mala cara que feia por. Vaig tenir la grandíssima sort que la vaig aixafar al canto, damunt del retrovisor, perquè si l'enganxo de ple ella es mor de la patacada, però jo, del susto.

[@more@]

Aquest divendres diria que vaig cometre un tercer crim, que no se m'hauria acudit mai: una abella. Quan vaig sortir de casa la tenia damunt del vidre de davant, suposo que una mica adormida, i no se'n va moure durant els 20 minuts de trajecte fins a Vic. Me l'anava mirant de tant en tant i veia que movia les ales, arronsava les potes i s'encorbava tota ella una mica, diria que amb certa consciència d'estar-ho fent.

La vaig sotmetre expressament a condicions una mica extremes, com per exemple la pressió de córrer a 100 per hora (allà on es pot, evidentment), amb la qual cosa la sensació d'aixafament contra el vidre havia de ser molt dura, sobretot si ets abella. Durant aquest procés vaig arribar a dubtar si les potes les acabava movent ella i jo era la inèrcia del vent la que donava una sensació animada que poc tenia a veure amb la seva situació real.

Vaig arribar a pensar que quan aturés el cotxe i en baixés m'atacaria com a venjança, però no va fer res. Suposo que un cop a Vic es va desorientar i no sabia cap a on sortir. Va caminar una mica per damunt del vidre, però segur que tenia mal de cap. Com que la vaig trobar prou tova i inofensiva, vaig sortir del cotxe i me'n vaig anar a treballar deixant-la damunt del vidre. Cinc hores més tard no hi era.

Potser es va morir, o potser no. Només desitjo que en aquest cas no se m'hagi quedat la matrícula.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: