Duran

Diria que la crisi oberta entre CDC i UDC pot ser, aquesta vegada, la definitiva. I que a CDC fins i tot els pot interessar que Unió se'n desmarqui definitivament i que s'acabi convertint, com de fet ja és, en la marca catalana del PP a Catalunya, tenint en compte que la marca espanyola ja els la dóna la nova direcció regional del partit després de la dimissió de Josep Piqué. Salvant les distàncies, UDC pot acabar convertint-se en una particular UPN a la catalana, deixant de banda l'accent sobiranista que -sembla-, ara vol treballar a fons CDC.

[@more@]

L'altra qüestió és que, francament, la trajectòria personal d'Artur Mas i de la mateixa CDC en aquests últims anys no donen gaire credibilitat a aquest gir. Esperarem la famosa xerrada del 20 de novembre, però el problema de Convergència és que el seu actual president mai no ha estat gaire creïble venent discurs, sinó en tot cas venent marca, que és molt diferent. I com que ara sembla que la marca "sobiranisme" s'imposa, és el que toca dir.

Tot plegat m'ho agafo amb pinces, evidentment. I parteixo de la base que, ara mateix, no veig cap ni un dels nostres partits amb la capacitat de liderar cap discurs ni cap camí cap a l'autodeterminació. Això ha de sortir de la societat civil i, a darrere, hi ha d'arrossegar els partits. D'altra manera, em sembla tot plegat una gran pantomima, i una efervescència que durarà tan temps com duri aquesta moda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: