Quién es el que está con el alcalde?

 

Sóc a Madrid. La meva visita ha coincidit amb la del president d'Eslovàquia, a qui he tingut no fa pas gaire a quatre metres (literals), de costat amb l'alcalde Gallardón. Però aparentment tots els honors se'ls ha endut ell, encara que jo sóc regidor de Sant Pere i conseller comarcal. Avui, el president tenia recepció oficial a l'Ajuntament i han muntat un espectacle que Déu n'hi do. Ha arribat en un cotxe com aquell que va agafar la Letícia per travessar la plaça el dia del casament, envoltat de cavalls i cornetes i d'un embús monumental a la calle Mayor, que ve a ser el carrer Sant Miquel de Madrid. Jo hi era de casualitat, com la majoria de gent que s'ha aplegat per allà i que de seguida que veu policies, cavalls, músics i cotxes oficials comença a demanar "a quién representa que estamos esperando?". Doncs el president d'Eslovàquia, mira.

[@more@]

Jo he fet una cosa encara més fàcil, que ha estat seguir els músics de la banda municipal quan han baixat de l'autocar de la plaza Mayor i han començat a caminar. Alguna cosa deuen anar a fer, he pensat, i m'he posat al darrere com aquell qui, precisament, anava precisament en la seva mateixa direcció.

Un cop allà, i a la vista de tot l'enrenou muntat, he detectat que té molt més ganxo popular l'alcalde que qualsevol altre invitat que el pugui anar a veure. Fins al punt que estic convençut que si cada dia a les dotze Ruiz Gallardón sortís a saludar al balcó de l'Ajuntament, molta gent aniria a veure'l i a dir-li presidente, presidente. "Mira, ahí está el alcalde", deien els curiosos. I feien fotos com jo, que no les puc penjar però ja ho faré un altre moment.

El president eslovac, per molta comitiva i per molt cotxe oficial que l'hagi acompanyat (que feia el seu efecte, les coses com siguin), no semblava interessar el més mínim a ningú. Per si de cas, quan ha baixat del cotxe davant de l'Ajuntament algun dels curiosos que no sabia gaire de què anava ha cridat Viva España!, davant la possibilitat que es tractés d'un Carod Rovira qualsevol.

La meva primera reflexió davant del que he vist és que en general hi ha gent que té molt poca feina. Jo té sentit que ho expliqui perquè a Madrid hi sóc de passeig, però el muntatge de la rebuda del president eslovac a l'Ajuntament m'ha semblat summament sobredimensionada, entre altres coses perquè tan bon punt ha aparcat el cotxe oficial davant de la porta han enllestit el protocol en poc més de mig minut abans de ficar-se cap a dins. I allà hi havia formada la banda municipal, 12 cavalls amb els respectius genets, una formació de la policia municipal i un parell de vidells disfressats a l'entrada que m'he pensat que hi eren des d'ahir, quan també em vaig trobar de cara (sense preveure-ho) la gran Cate Blanchet, que hi va presentar la segona part d' Elisabeth en plena Gran Vía i amb figurants vestits d'època per tota la vorera.

Diria que la banda no ha arribat a tocar ni un minut, l'estona exacta que el president i l'alcalde han passat revista a la gent que tenien formada. Si s'arriben a entretenir saludant el públic potser haurien amortitzat una mica més el gasto. Sigui dit de pas que si arribo anar amb trajo i amb auriculars escoltant la ràdio m'haurien deixat entrar per qualsevol lloc fent-me passar per cap de seguretat. N'he comptat com a mínim tants com cavalls, i a la que ha arribat la comitiva eslovaca (per mi que hi han convidat tota la colònia) s'han multiplicat aproximadament per vint.

No crec que res d'això surti als diaris. Però la millor foto de totes era la d'uns operaris que han arremangat la cortina de la façana del davant, que estaven restaurant i hi posen aquella gran tela que la dibuixa, per veure de què anava. Llàstima que llavors no portava la càmera. És una d'aquelles fotos que m'haurien publicat en una d'aquelles revistes que hi entenen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: