No s’hauria d’i·legalitzar el PP?

 

Aquesta foto és la del Bosque del Recuerdo, al parque del Retiro de Madrid. Hi ha un petit bosquet, una petita illeta amb un camí que la voreja fins a dalt. El van obrir el 2005, un any després desl atemptats, i hi ha plantats tants arbres com morts van deixar. Hi vaig ser la setmana passada, com també a l'estació d'Atocha, un dels escenaris de la tragèdia.

[@more@]

Avui és el dia de la sentència. I em sap molt greu admetre-ho, però més enllà de les condemnes judicials per a tots els que les mereixen, i que difícilment ningú discutirà, tinc moltes ganes que la condemna moral i ètica de tot plegat se l'emporti el PP. I si es compten per milers els anys de presó per als condemnats, també s'haurien de comptar per milers els anys d'il·legitimitat a què s'hauria de condemnar un partit que en aquest tema ha estat incapaç d'aportar alguna cosa més que no sigui fàstic per la manipulació informativa que ha exercit abans i ara, la mentida per sistema i la falsedat feta directament delicte.

És una vergonya i un insult a la intel·ligència que un cop desemmascarada la conspiració per barrejar-hi ETA, i que durant tres anys el PP -també a través del seu braç mediàtic, que no és pas poca cosa a Espanya- ha estat alimentant dia sí dia també (començant des del mateix matí dels atemptats), ara se'ns intenti convèncer que mai no n'han estat part, que mai no ho han dit i que l'únic que ha volgut treure partit electoral dels atemptats i del seu judici és Zapatero. No entenc que pugui haver-hi gent que no tingui el més mínim inconvenient a deixar-se prendre per imbècil d'aquesta manera.

El PP ha representat en aquesta història -i en altres- una de les averracions més grans que ens hem hagut d'empassar. I em fa ràbia que davant del que ha estat la seva actuació en tota aquesta història ningú no li pugui exigir responsabilitats penals i que tot s'expliqui, simplement, per les ocurrències elecotrals i les estratègies de propaganda política.

I encara em fa més ràbia que això passi la mateixa setmana que al lehendakari Ibarretxe se l'hagi citat a judici obert per haver-se reunit amb Batasuna, un partit il·legal. És que potser és legal ETA, amb qui s'han reunit tots els governs democràtics que hi ha hagut a Espanya des de la transició?

Potser sí que les obres de l'AVE faran perdre les eleccions al PSOE. No sé qui les hauria de guanyar. Però potser aniria bé que algú plantegés una campanya per dir que sisplau, almenys per dignitat, no votis mai el PP.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: