La millor foto del món

 

Si algun dia em demanessin ser jurat d'un premi de fotografia, em costaria molt triar-ne una de bona. (És una manera menys modesta de dir que si hi hagués de concursar, tampoc sabria quina presentar-hi). Més que res perquè, a vegades, fotos que ni tan sols et mires acaben essent les millors del món, i d'altres que t'ensenya un amic que et semblen boníssimes, i que si fos per tu serien portada del National Geographic, acaben passant sense pena ni glòria i no les veu mai ningú.

[@more@]

A mi, aquesta que hi ha aquí a sobre em sembla boníssima. Més que res perquè la idea va ser meva, tot i que l'autor material de la foto va ser una altra, que n'hi direm Laura per dissimular. I la trobo boníssima perquè, essent com és un dels passadissos més transitats d'Europa -l'arribada a Londres per l'aeroport de Stansted- no m'ha semblat veure-la mai per il·lustrar un reportatge d'aquells sobre els mites recorrents al voltant dels britànics, que tenen fama de ser més xulos que un vuit, viure aïllats del procés de construcció europea, rebutjar la moneda única i creure's que les aliances veritablement estratègiques les tenen a l'altra banda del mar, però per l'esquerra. Però vaja, que ningú no els ha de dir mai què han de fer i sempre han d'anar al seu aire.

Aquell moment començàvem el viatge però, en certa manera, jo ja tenia ganes de tornar per veure la foto. Al final no hi ha hagut pressa, perquè això passava un mes d'agost i ara ja som al novembre. Però diria que si passeu per Stansted us el trobareu. I també us trobareu, si hi aneu per primera vegada, que ve força de nou que quan et penses que t'estàs esperant per pujar a un ascensor, se t'obren les portes i vas a parar directament a dins d'un vagó de metro. Sense conductor, per més senyes.

No sé, és una idea per a les obres de l'AVE, ara que diuen que tindran més temps per acabar-lo i afegir-hi algun detall per donar-hi un plus de modernitat, de disseny o de vés a saber de què.

Consti que si a la foto, en comptes de Londres hi posés Barcelona, potser fins i tot s'entendria més. Últimament, sembla que tot el món avança mentre nosaltres fem proves de resistència a raig de manguera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: