Intercanvi de carrosses

Les reunions intermunicipals de regidors tenen que no saps si allò que s'hi explica és confidencial, o si més no d'ordre intern, i que en principi la gent no n'hauria de fer res. Però com que ningú no m'ha dit el contrari, em fa gràcia comentar-vos la que vam fer aquest diilluns una quinzena de regidors de Cultura de municipis de menys de 5.000 habitants de la comarca. Sigui dit d'entrada que no érem ni la meitat dels que hauria tocat, però ja sabem com van aquestes coses.

[@more@]

Ens convocava el Consell Comarcal amb l'objectiu de posar sobre la taula com es veu la cultura des dels pobles petits i, d'una manera molt especial, els tècnics i regidors que s'hi dediquen. Dies enrere, un tècnic del Consell va entrevistar-se personalment amb set tècnics de cultura d'Osona i ara ens presentava els resultats de les entrevistes en forma de diagnosi i de material per al debat.

D'entrada s'ha d'agrair la immediatesa de la feina feta i el compromís de no deixar-la en una simple diagonosi, una paraula que a mi ja comença a fer anys -tants com fa que sóc regidor- que em provoca al·lèrgia. A grans trets, i a l'espera d'un pla d'accions que potser podrem concretar al gener, va quedar clar que seria interessant millorar la comunicació entre els municipis sobre la programació cultural, digui's agenda i oferta cultural i d'entitats via pàgina web, i disposar d'un banc de recursos del que poguessin fer ús els municipis: bàsicament artistes i grups de teatre o música del nostre entorn més immediat i que fàcilment podrien omplir una programació cultural digne i no hipotecada pels grans pressupostos.

Em sembla una molt bona idea. I com a exemple sublim de la col·laboració intermunicipal, fins i tot un col·lega va suggerir que seria una bona cosa que ens intercanviéssim les carrosses de Reis. Així, cada any semblaria que la tenim nova i no ens costaria un duro. Aquesta l'apunto en veu alta, perquè si la cosa fa fortuna el seu inventor haurà de tenir el corresponent homenatge públic.

Aquest any, en tot cas, ja no serà possible, perquè els Reis no passen. Haurem d'esperar l'any que ve. 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: