Jornada d’exaltació

lisboaTrobo que fins ara s’ha caigut poc en un detall que no deixa de ser rellevant. El proper 24 de maig és jornada de reflexió de les eleccions europees del dia 25. Per tant, dia de recolliment i introspecció general a l’espera del moment transcendental de l’endemà, festa de la democràcia.

La Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general, prohibeix de manera expressa, aquest dia, qualsevol manifestació revestida d’intencionalitat política, i per tant interessada, que pugui distorsionar el normal desenvolupament de la jornada. No parla específicament de Portugal, però tenint en compte l’impacte de les noves tecnologies i molt especialment de la tele en color en alta definició, en què tot es veu més bé i des de més lluny, les imatges que puguin arribar d’allà podran afectar en gran mesura.

Tenint en compte la realitat que viu el nostre país i el veí, i intuint per on poden anar a partir de divendres vinent –almenys en part– els arguments dels candidats, la bandera espanyola passa a ser instrument de propaganda i d’agitació política que entra en contradicció flagrant amb l’esperit de la Llei 5/1985 en el seu article 52, que prohibeix qualsevol acte de campanya electoral una vegada aquesta hagi acabat. I la campanya, com diu la mateixa llei, haurà acabat a les 0 hores de la nit de divendres a dissabte. O sigui que a callar.

A l’Estádio da Luz només s’hi han de poder veure els colors blanc i vermell, distribuïts com correspongui. El rei d’Espanya i el president del govern poden ser a la llotja però seguint el partit d’esquena. I en cap cas hi han de poder entrar els caps de llista de les europees de PP i PSOE, per molt futboleros que siguin. O si és així, també s’han de convidar els candidats catalans pro consulta del 9N –al capdavall, el Barça és el tercer equip espanyol que ha arribat més lluny, que no està malament– a adreçar unes paraules per la megafonia de l’estadi a la mitja part. Que serà el més impressionant de la final, segur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: