Tal dia farà un any

És un consol saber que cada any, al món, hi ha més gent que mor caient del llit que envestida per un hipopòtam. També és veritat, posats a dir, que aniria bé saber quants havien caigut del llit després de trobar-se un hipopòtam a l’habitació per culpa d’un safari mal muntat. El mateix passa amb els morts per tintoreres, arran de l’episodi de l’altre dia al Maresme. Vaig llegir que, a les costes de la península, no constava cap atac a humans en els últims 25 anys. O sigui que el primer que mires és què va passar el 1988 i et trobes que res; més enllà que Zubizarreta era porter del Barça i van acabar tots amotinats a l’Hotel Esperia. Per al llavors president Núñez una colla de taurons, efectivament.
 
És curiós perquè fa just i exactament un any, el 12 de juliol de 2013, aquí mateix parlava del cas que s’havia produït a l’Escala. Un banyista va dir que l’havia mossegat un peix no identificat, i quan l’alarma va arribar al socorrista de torn –al de torn del migdia, concretament– ja es donava per fet que era un tauró i que per aquest motiu s’havia de desallotjar la platja. Així ho van fer i van fer passar tothom quatre hores fora de l’aigua. Fins que el socorrista del torn de tarda va decidir que ja no hi havia perill i que la gent es podia tornar a banyar.
 
Com ara fa un any, em pregunto qui i basant-se en quina informació està en condicions de dir que un tauró que neda prop de la costa ja no hi és. Més si tenim en compte que el marge de maniobra vertical d’aquesta bèstia està entre la superfície i els 600 metres de profundidat, on normalment no hi ha cap inspecció prèvia cada matí abans d’obrir les platges al bany.
 
Per això no m’agrada, quan vaig al mar, ficar el cap a dins amb unes ulleres d’aigua. Si mai ho fes i em trobo una tintorera pujant del fons camí de la boia, no crec que hi arribés mai més. I sense que el tauró hagués d’intervenir per res, que consti. Estic més centrat a esquivar meduses i, si toca, alguna altra cosa de la qual les tintoreres tampoc tenen cap culpa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: