De la fireta al terror

Tant parlar de frau de llei en el succedani de consulta del 9N, i el que ens hauríem de preguntar és si no el comet permanentment el govern espanyol portant al Constitucional la seva impugnació sense cap altra intenció que l’admeti a tràmit. Perquè és l’única manera que té per superar el 9 de novembre amb l’obsessió que aquell dia a Catalunya no es voti. En realitat se li’n fot que el març del 2015, data límit del TC per pronunciar-se, la resolució sigui que no n’hi havia per tant i que s’hauria pogut votar. Llavors estarem en vigílies d’eleccions municipals i, per tant, a les portes que el PP escrigui un capítol més del seu procés d’autodestrucció com a partit, que aquesta setmana ja s’ha vist irreversible.

Hi va haver un temps que quan et presentaven una entrevista a la tele amb un advocat “expert en dret constitucional” te’l miraves amb respecte, perquè el feies important. Ara està tan desprestigiat com el mateix Tribunal, a qui el govern ha convertit en una cort de titelles per derivar-hi la seva colossal covardia a l’hora d’afrontar el veritable problema de fons que té amb Catalunya, que no és altre que el polític, i al qual ha hagut de recórrer desesperat altra vegada per salvar-se del tsunami de corrupció que l’està inundant per tot arreu.

72-1

Dimarts, els 12 jutges del TC tindran segurament l’última oportunitat d’agafar aire i respirar la poca dignitat que els deu quedar al voltant si admeten d’una vegada que la impugnació del nou 9N no s’aguanta per enlloc, perquè fer-ho és tant com prohibir la llibertat d’expressió en una consulta que, realment i jurídica, ja és només responsabilitat del conjunt de la societat civil d’aquest país, que se l’ha fet seva i l’exercirà.

Ara ja no queda marge per desconvocar res. Més de 40.000 voluntaris i centenars de milers de persones disposades a acostar-se a l’urna que toca per dir què volen per al seu país no tenen aturador. La “consulta de fireta” ara provoca terror a qui se’n reia. Haver-se adonat abans que se’ls acostava Hallowen. Nosaltres estem per la Castanyada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: