Una història verídica

En Carles, que en realitat es diu Santi però n’hi direm Carles per protegir la seva identitat, va anar dissabte a recollir un premi que li va tocar a la 1a Marxa Cicloturista de Palamós-Costa Brava de fa uns dies. El van citar al port de Sant Feliu de Guíxols, amb la resta de premiats. Va demanar ajut perquè no sabia gaire on anava. I li van dir que cap problema, que anés al port i un cop allà ja l’esperaria algú que el portaria fins al lloc on es feia l’entrega de premis.

Perfecte. Dissabte, en Carles va marxar ben content de casa seva disposat a fer 102 quilòmetres –és una pista per protegir el lloc on viu– per anar a buscar el premi. Va arribar al port de Sant Feliu i, en efecte, allà ja l’esperava algú. Li va fer senyals tan bon punt va arribar amb el cotxe. “Mira, és aquell”, va pensar. Va aparcar on li va dir i el va seguir, caminant pel port.

72-1

De conversa, més aviat poca. Va intuir que alguna cosa li explicava però no ho acabava d’entendre. Al cap d’una mica van arribar davant d’un vaixell. Va baixar la rampa i el seu contacte el va convidar a seguir-lo cap a dins. En Carles va començar a pensar que la Marxa Cicloturista de Palamós-Costa Brava havia muntat una entrega de premis espectacular. Però curiosament, o ell era el primer o allò era un fracàs de convocatòria.

El cas és que, un cop al vaixell, un iot impressionant, van portar en Carles directament a la sala de màquines. I un cop allà, el seu contacte li va donar les claus perquè l’engegués. “Va parir quin premi”, va pensar en Carles. I mentre això passava, va començar a pujar gent. Feien pinta de turistes russos, una mica com el contacte que l’havia dut fins allà. Ell es va espantar i va sortir immediatament d’allà. No sense abans repartir abraçades i petons amb tothom qui pujava, per dissimular.

Mentrestant, en un altre punt del port algú continuava esperant en Carles. L’havia de dur fins al restaurant on hi havia l’entrega de premis, però un rus se li havia avançat confonent-lo pel capità.

Al final, un fart de riure. I un regal de 100 euros.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: