Quina (in)justícia!

Sóc un gran admirador de Juan Tamariz, a qui considero un dels millors mags del món. Quan era petit, els divendres m’empassava l’1, 2, 3 de Mayra Gómez Kemp pendent del moment que ell apareixia, i em frustrava comprovar que no era cada setmana. També he estat i sóc admirador de Joaquim Maria Puyal i de programes com el Vostè jutja i La vida en un xip, que van tenir un recorregut relativament curt a televisió no pas per falta d’èxit, sinó per la voluntat de no cremar-se ni ell ni programa. És com anar al Camp Nou un parell de cops l’any o un parell de cops per setmana: la diferència entre la rutina i una experiència extraordinària.

vidal

A l’altre cantó també hi ha personatges a qui la seva sobreexposició mediàtica ha acabat convertint en pesats i directament contraproduents. I no pas per culpa seva, sinó per incapacitat de qui havia d’adonar-se –directors i programadors, per exemple– del risc d’esprémer fins a l’última gota determinades propostes que, controlant la dosi, haurien pogut arribar molt més enllà i continuar sorprenent i agradant.

M’ha passat una mica, ho admeto, amb el jutge Santiago Vidal. Vaig trobar fascinant sentir-lo per primera vegada en una tertúlia. Em semblava extraordinari. Primera per jutge, segona per català, tercera per catalanista i quarta per independentista. Se’ns ha fet cada vegada més familiar i ha acabat convertint-se en icona del procés i podem estar segurs que en serà, amb ple mereixement, una figura clau en el futur. Però darrere aquesta popularitat s’ha construït i saturat un personatge que ha acabat generant recels al seu propi entorn i un protagonisme que, buscat o no, no ha convençut a tothom.

La gran paradoxa és que mentre, aquí, a algú la seva proposta de Constitució catalana li ha semblat una frivolitat, al Consell General del Poder Judicial li ha semblat motiu suficient per expulsar-lo tres anys de jutge. Un despropòsit colossal. Davant d’això, només faltaria, tot el suport al jutge Vidal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: