Carta oberta a un mentider

Miri, senyor Antonio Pérez Henares. Ja sé que el que li explicaré és una cosa ben petita al costat de la tragèdia de les famílies de les 150 persones mortes als Alps i les macabres conclusions que n’hem acabat coneixent, que ens té consternats a tots. Però va tenir la mala sort que jo el veiés dimarts intervenint a l’especial informatiu del canal 24 Horas de TVE (min. 50.00) i sentís una repulsió diferent, però igual de profunda en allò a què afecta, per la perversió que va fer de les paraules del president de la Generalitat en la compareixença d’aquell matí respecte a l’origen i la nacionalitat dels cognoms de les víctimes.contra

Vostè va afirmar, i està a a la web, que la intervenció d’Artur Mas no podia haver estat més desafortunada i “hiriente” perquè havia dit que “no podia confirmar si la nacionalitat de les víctimes era espanyola o catalana”. I que no podia passar per alt haver escoltat “semejante barbaridad en un día como hoy”.

Per vergonya seva i, repeteixo, fàstic dels que ja estem tips de sentir adulteradors com vostè, Mas no només no va dir res de tot això sinó que va ser exquisit en la seva resposta, que li transcric literalment i que pot trobar íntegra en el vídeo de la compareixença: “No sempre cognoms que sonen com a espanyols o catalans corresponen a nacionalitat espanyola. Pot ser que hi hagi cognoms d’origen català o d’origen espanyol i que després la nacionalitat no sigui precisament espanyola”. (min. 08.10). Miri si n’arriba a ser, de fals, de manipulador i de mentider, vostè.

L’origen d’un cognom pot ser català perquè el català, mal que li pesi i per ràbia que li tingui, és una llengua mil·lenària amb les seves pròpies arrels. De la mateixa manera que hi pot haver ciutadans de nacionalitat espanyola amb cognoms d’origen alemany i que vostè mai negaria, si no és per analfabetisme, que Urruticoechea és un cognom d’origen basc. Aquest és l’odi i la incultura que gent com vostè propaguen i que porten als energúmens de Twitter a felicitar-se, després, per la mort de ciutadans espanyols en un accident. Moltes gràcies per tot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: