Fem una DURAN

Com a mínim, a Ramon Espadaler se li haurà de reconèixer que, efectivament, la pregunta de la consulta de diumenge passat era claríssima. Tant, que n’hi ha hagut prou amb un parell de dies per dividir el partit en dos i liquidar la federació. Té mèrit, perquè tenint en compte el temps que portàvem divisant aquest final, la claredat meridiana amb què s’ha acabat concretant ha estat incontestable.

Ara quedaran altres dubtes, com per exemple qui i amb quina legitimitat es queda les sigles i el llegat polític d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), que com a partit històric sabria greu, ni que sigui per la càrrega emocional que porta implícita, que quedés engolit i anorreat pel procés.

contra

Partint de la base que no sóc ningú i que no en tinc ni idea, que no deixa de ser una pista, penso que la solució més sensata seria la convocatòria d’un congrés extraordinari per aclarir què és, qui és i on passa Unió a la vista de l’atzucac a què l’ha portat l’actual direcció, que per sis dècimes del resultat de diumenge ha continuat parlant de “nosaltres” confonent, diria, l’estricte aparell, afins i càrrecs del partit amb el conjunt d’una formació més dividida que mai. I si aquest congrés és capaç de fer un gir a l’actual discurs d’aquest aparell, afegir una signatura més al full de ruta sobiranista no faria cap mal i reconciliaria bona part de la militància d’Unió amb el seu propi partit.

Pel que fa a Duran, i en homenatge a la seva contribució a la causa, se m’ha acudit que per arribar al màxim consens possible de cara al 27 de setembre podríem eixamplar horitzons. Més que defensar una DUI, davant la qual més d’un encara hi arrufa el nas, podríem defensar una DURAN, que definiríem com a Declaració Unilateral de Referèndum d’Alliberament Nacional. No hi hauria millor exemple de radicalitat democràtica que aquest, com seria trencar la legalitat imperant per demanar directament a la gent, en referèndum, si vol la independència de Catalunya. I si és que sí, fer-la. D’una vegada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: