“Sóc un de Manlleu nascut a Vic que viu a Roda”

40 anys d’EL 9 NOU – VI

És tan generós i bona persona que esperarà que EL 9 NOU acabi de celebrar els seus 40 anys com a diari per poder celebrar els seus com a músic. “He d’acabar de decidir quin dia concret puc considerar el primer, però va ser el 1979, sí”. De manera que l’any que ve hi haurà un dia, segur, que escoltarem el saxo de Pep Poblet en el concert que commemorarà les seves quatre dècades com a professional. Que no és poc. I la recepta per arribar-hi: “Ser un cul inquiet, reinventar-te constantment i treballar en allò que t’omple fins que deixa d’omplir-te”.

I el dia que expliqui els 40 anys com a músic, Pep Poblet començarà recordant els inicis amb l’Orquestrina Immamaramon i La Clenxa de finals dels setantes i acabarà amb els seus projectes personals al costat de Nito Figueras o Txell Sust, passant per Duble Buble,  l’Orquestra Maravella, la Salseta del Poble Sec, Marina Rossell, Lluís Llach, els platós televisius d’Andreu Buenafuente, set anys amb David Bisbal o una altra gira mundial amb Víctor Manuel i Ana Belén. “Però el meu resum vital és que mai no he deixat de ser un de Manlleu nascut a Vic que viu a Roda”.

I lector d’EL 9 NOU. Subscriptor per partida doble, “perquè pago la meva i de la meva mare”. I agraït que tota aquesta trajectòria hagi quedat recollida en pàgines i pàgines d’un diari “del que em vaig enamorar de seguida, pel que va representar ja des del moment d’aparèixer i que, de fet, durant molt anys va ser la veritable xarxa social d’Osona, el nostre twitter i el nostre facebook”. També perquè va donar un contingut nou, ni que fos l’àmbit de la comarca, a  l’espai que quedava entre el Manlleu Publicació i els informatius en català de TVE-Sant Cugat.

La d’EL 9 NOU i la seva han estat dues trajectòries paral·leles, nascudes també de l’efervescència política i cívica d’aquell moment. En el seu cas, des de la música i l’animació de carrer, “d’uns carrers que llavors podíem començar a fer nostres” i en què aquell fill de músic i ja convençut que aquella havia de ser la seva vida va iniciar-se en el món dels bolos.

I des d’aleshores no ha parat. En donen testimoni els àlbums carregats de ressenyes d’EL 9 NOU dels primers anys “i calaixos plens de pàgines dels següents, ordenades per data” que guarda a casa. I quan se li demana si està content de com se l’ha tractat en tot aquest temps, no en té cap dubte: “Sí. EL 9 NOU sempre ha cuidat molt l’artista local”. I per això perdona, rient, el dia que van sortir intercanviades en una mateixa pàgina una foto seva amb la d’un concert de Pep Sala. Va ser un error informàtic. Que sempre ho explica tot.ç

(Foto Jordi Puig)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: