“M’agradava molt veure’m a les portades d’EL 9 NOU”

40 anys d’EL 9 NOU – IX

Quan el 24 d’octubre de 1999 es va proclamar campió mundial de la llavors categoria reina de motociclisme, 500cc, va ser portada a tot el món; també a EL 9 NOU. Quan 13 anys abans s’havia proclamat campió d’Espanya júnior i l’equip ho havia celebrat amb una festassa al Roc 34 de Vic no va ser portada a tot el món, però a EL 9 NOU sí. I 32 anys més tard d’aquella festa en homenatge al nen de Seva, totes dues portades estan carregades de sentit perquè representen l’inici i la culminació d’una carrera esportiva “que he tingut la gran sort que sempre s’ha seguit molt des de casa gràcies a l’afició i  gràcies, també, a com n’ha informat EL 9 NOU”.

Per a Àlex Crivillé, que ha viscut durant més d’una dècada a l’elit esportiva i envoltat dels grans mitjans internacionals, un diari local que li anés el darrere pot semblar poca cosa. “Però no és veritat, perquè era conscient que EL 9 NOU connectava més que ningú amb la meva família, els meus veïns, els meus amics i la meva comarca, i per això m’agradava molt veure’m a les portades i agraïa trobar en les entrevistes aquell to més proper i familiar”, explica.

És innegable que gràcies a noms com el seu, que han acabat essent referents nacionals i internacionals, EL 9 NOU també ha crescut en la mesura que ha estat al costat de trajectòries que per si soles despertaven l’interès de molta gent. “I el cert és que l’esport en general i el motor en particular hem estat molt ben tractats al diari”, diu.

Ara que ja ha passat el temps i el ‘delicte’ ha prescrit, es pot explicar que una mica de trampa sí que va fer, EL 9 NOU, per seguir els mundials de Crivillé. El pressupost per quilometratge no donava per escapades a Japó, Brasil i Austràlia, de manera que s’enviava un fotògraf a disparar uns quants rodets per uns quants revolts del circuit de Jerez, i d’això es tirava tota la temporada. “Ho entenc”, admet rient. “Ara disposar d’imatges d’una cursa és immediat; abans era una epopeia”. I fins i tot una ruïna, podia ser, de fet.

A casa hi té dos armaris plens de retalls de diaris dels anys de competició. “Molts són d’EL 9 NOU”. S’ha convertit en premsa groga no pel que hi diu “sinó perquè el paper es comença a fer malbé; hauria de digitalitzar-ho tot però és una feinada”, admet. Potser li vagarà quan acabi la feina de comentarista del Mundial, que continua seguint en directe en tres quartes parts dels circuits.

Per acabar, una resposta sobre motor, perquè no sigui dit -i perquè en 20 anys aquest món ha canviat tant com el de la premsa en 40. “Estem a les portes de la moto elèctrica de competició”. Queda anotat el pronòstic d’un expert.

(Foto Jordi Puig)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: