Autodeterminació? Si la perdríem!

 

Ara que el discurs del lehendakari Ibarretxe ha tornat a posar sobre la taula el dret a l'autodeterminació i a la plena sobirania dels pobles a decidir sobre el seu futur, he d'admetre que em sorprèn aquesta mena de terror amb què Espanya viu aquest procés. Com el que podria tenir el seu dia el referèndum de 2014 que planteja Carod Rovira, i que arribat el moment ja veurem qui se'n recorda.

[@more@]

No acabo d'entendre la por d'Espanya, dic, perquè estic convençudíssim que si a Catalunya es votés ara mateix per la seva independència, la derrota seria de les que fan època. Per tant, el millor que podria fer un govern central per aniquilar d'entrada aquesta mena de discursos seria donar carta verda ara mateix al referèndum. Potser és per això que Carod Rovira el planteja per al 2014: perquè sap que plantejant-ho ara (i fent-lo ara), la seva idea quedaria deslegitimada de per vida.

En aquest context són simplement ridícules les campanyes antimonàrquiques que se'ns estan presentant des de Madrid com el rebrotament del sentiment independentista de Catalunya. Passem-ho a vots, tot això? I per altra banda, què ha fet de concret el Rei les últimes setmanes que no hagi fet els últims 30 anys, com perquè precisament ara ens haguem de declarar antimonàrquics?

Ni el PSOE ni el PP són, en el fons, tan idiotes. I tots dos són plenament conscients que ni rebrotament independendista ni unitat d'Espanya en crisi. Precisament per això, poden treure més rèdit polític i electoral del fantasma que això representa més que no pas de la seva amenaça real. I ells mateixos, i no pas els catalans, són els que alimenten el fantasma fins a convertir-lo en la seva pròpia raó de ser davant d'Espanya.

Que trist que és tot plegat. I que ingenus que arribem a ser!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: