I ara què?

Ho sento, però la intenció d’aquest article no és sortir en defensa ni en atac a Oriol Junqueras per la conferència de dimarts passat, sinó per enviar tot el meu suport i solidaritat al director del canal 324 davant del dilema que deu tenir sobre la taula des de ja fa dies: si s’ha fet en directe la retransmissió de les conferències del president i del cap de l’oposició per explicar el seu full de ruta cap a la independència, s’hauran de fer en directe les conferències de tota la resta de caps de grups parlamentaris per explicar el seu full de ruta cap a la independència, cap a la tercera via o cap a la via morta per enterrar definitivament el procés?

80-1

No és un tema menor, naturalment. Més que res perquè al pas que anem ens trobarem que l’última tongada de xerrades serà la menys encoratjadora per a la causa independentista. Ja s’han cremat els dos cartutxos més grossos i entre ells ja s’han desencoratjat d’entrada, que Déu n’hi do. Del bloc sobiranista falta saber com es posiciona la CUP –en el format conferència. vull dir–, i després com ho fan la resta de partits que ja defensen, en aquest punt, postulats cada vegada més distants.

Seria la mar de sensat i de transparent saber què diu tothom en un auditori, evidentment. Però veig a venir que no serà el cas. Per començar, perquè no crec que tothom d’entre els que falten estigui en condicions de fer una xerrada davant de dues mil persones. I no pas per falta de ganes, sinó segurament per falta de públic disposat a escoltar-lo en directe encara que sigui namés per compliment. I per acabar, perquè el gran debat nacional que hi ha obert i continuarà obert és si el front independentista ha d’anar junt o no en unes eleccions plebiscitàries. I els que n’han de parlar ja ho han fet.

Pel que fa al cas, i després d’escoltar dimarts Oriol Junqueras, la meva opinió continua essent la mateixa que la setmana passada. Si un moment excepcional necessita respostes excepcionals, fent-les convencionals fem convencional el moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: