Les Luthiers, geni i figura

L’altre dia ho comptàvem al teatre: sis dies de representacions a més de dues mil persones per sessió, més de 12.000 persones. Són les que hauran vist Les Luthiers al Barcelona Teatre Musical fins diumenge vinent. Els que ja els coneixíem no ens van sorprendre: continuen -recuperen, en aquest cas- la seva genialitat de sempre, amb un humor elegant, uns gags divertidíssims i una funció de més d’hora i mitja que passa en un moment.

[@more@]

Las obras de ayer recupera algunes de les millors històries -gags de vuit o nou minuts, amb narrador, banda sonora i acompanyament musical amb instruments de tota mena- que han portat als escenaris. Des de la veritable història del descobriment d’Amèrica un any abans que hi arribés Colom, fins a la romeria a l’ermita de San Ictícola de los Peces, que com més i van menys pesquen perquè el sant en qüestió acaben descobrint que és el protector dels peixos i no dels pescadors.

Total, un fart de riure. Potser, i a diferència d’una vegada que els havia vist al Tívoli, el problema de la distància amb el públic des de l’escenari immens del Barcelona Teatre Musical. Per ben acondicionada que estigui la sala, que ho està, no deixa de ser un antic palau d’esports, i això en nota.

Si algú dels que llegeix això hi ha d’anar, que tingui clar que s’hi passarà molt bé. I qui no, que estigui atent una altra vegada que els tinguem per aquí, perquè de veritat que valen molt la pena. I diria que són únics en el que fan, més que res perquè no hi ha gaires companyies amb 40 anys d’història que facin pràcticament el mateix ara que fa 40 anys. I que facin tant riure ara com fa 40 anys, que encara té més mèrit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: