Diada irracional

El títol potser és massa contundent, però la reflexió que em faig és que poques vegades ens havíem plantat davant d'una Diada Nacional amb tantes ofertes de plataformes, fòrums cívics, centres d'estudis, corrents crítics i proclames ideològiques com aquesta al voltant de la identitat nacional i l'oportunitat o no de la independència. Seria un exemple de vitalitat sobiranista si no fos perquè, veient com és de tossuda la realitat, em temo més aviat tot el contrari.

Si resulta que fins ara allò que explica la necessitat de la independència de Catalunya eren els desastres del Prat, de Renfe i de les autopistes, a la que tot això funcioni s'haurà acabat la necessitat de ser independentistes? Diu que a partir de dissabte hi hem de començar a notar. Quan s'acabin els problemes s'acabaran les queixes, i quan s'acabin les queixes s'acabaran les efervescències i els desafiaments. Això és un cicle que aquest nostre país no s'ha cansat de repetir una i altra vegada.

Sóc una mica pessimista, i és per això que determinades idees que he anat sentint aquests dies les situo no pas com a exponent d'objectius clars i definitis respecte al nostre futur com a paií, sinó més aviat d'una gran desorientació sobre quin és el model que ven i que s'imposa. Parlo de la regeneració del discurs nacional que l'Artur Mas anuncia per a CDC, o la idea de Carod Rovira de muntar un referèndum per a l'autodeterminació el 2014.

La meva primera reacció espontània davant d'aquest anunci -i Freud segurament em sabria dir per què- és que com que d'aquí set anys el més probable és que Carod ja hagi acabat la seva etapa dins del Govern s'hagi dit a si mateix que "de moment a mi ja em va bé, i quan no hi sigui ja decidireu el què". I si alguna cosa és incontestable de l'actitud d'ERC d'ençà que és partit de govern és que ha arraconat el seu ideari polític, segurament per reobrir la batalla quan en torni a ser fora.

Bona Diada a tothom, encara que jo la veig bàsicament molt confusa.

 

[@more@]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: