Tardoral a la Grevolosa

A la carpeta local hi torno a deixar un tema local. És un concert que es convoca cada any a Sant Pere de Torelló. Tenim un bosc, la fageda de la Grevolosa, que és d’una bellesa impressionant i d’una acústica admirable. I el dia que això es va descobrir, ja fa més de vint anys, una gent del Casal Cultural i Recreatiu de Sant Pere va decidir muntar-hi un concert.

[@more@]

Va començar amb música clàssica (tercets, quintets, …), però els últims anys s’ha consolidat una proposta artística que s’ha convertit en cita obligada pels amants del gènere: un concert de música de cobla a càrrec de La Principal de la Bisbal. Els anys que s’ha pogut fer (el temps no sempre acompanya) s’han acabat trobant en aquest paratge més de 1.000 persones. S’hi accedeix des de la carretera de Bracons, que connecta Sant Pere amb Joanetes i la Vall d’en Bas (i per on ara fan el túnel famós, per entendre’ns).

És curiós perquè en les últimes tres edicions s’ha fet córrer la veu que era l’última vegada que es podia fer. Fa poc que la finca ha estat adquirida per la Generalitat i hi ha pendent un pla de protecció que vol preservar, per sobre de tot, els faigs centenaris i la regeneració natural del bosc que la presència humana sempre altera. De tota manera, s’està en una fase intermitja que sí que delimita segons quins accessos però, de moment, no tanca el recinte.

El bosc de La Grevolosa és un auditori impressionant. La mateixa cobla diu que, junt amb el Palau de la Música, és un dels entorns més extraordinaris en què ha tocat mai. I ve gent d’arreu del país, en l’extensió més àmplia del terme (que vol dir Catalunya nord, per exemple) per seguir-ho. La foto que acompanya aquestes ratlles és un primer exemple de quines sensacions es poden tenir.

O sigui que esteu invitats. Si tot va bé això serà diumenge 22 d’octubre a les 11 del matí. I llavors podeu anar a dinar a can Piguillem i veure de prop la boca sud del túnel de Bracons. Que també impressiona, però d’una altra manera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: